Πώς να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την προστατίτιδα;

"Πώς να θεραπεύσετε γρήγορα την προστατίτιδα; "- μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις των ανδρών. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στην κλινική με παράπονα για ούρηση και πόνο. Αυτή η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί τόσο με φάρμακα όσο και με λαϊκές θεραπείες. Η ανάπτυξη της νόσου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς. Για να μην γίνει χρόνια η ασθένεια, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε γιατρό με τα πρώτα συμπτώματα.

Το ποσοστό των ασθενών με προστατίτιδα αυξάνεται σταθερά. Αν παλαιότερα βρισκόταν σε άνδρες άνω των 30 ετών, σήμερα παρόμοια διάγνωση γίνεται συχνά στα 20 τους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 35% του πληθυσμού πάσχει από αυτή την ασθένεια.

Η προστατίτιδα είναι φλεγμονή του προστάτη. Είναι ένα αδενικό-μυώδες όργανο που βρίσκεται δίπλα στην ουροδόχο κύστη. Είναι αυτός που ελέγχει τη διαδικασία της ούρησης σε έναν άνδρα. Ο αδένας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό του σπέρματος.

Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται συχνά μαζί με παθολογίες όπως η ουρηθρίτιδα ή η φυσαλίτιδα. Ωστόσο, κατά κανόνα, ένας τέτοιος συνδυασμός παρατηρείται σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την προστατίτιδα;

Φυτικά φάρμακα για την προστατίτιδα

Οι άνδρες δεν τους αρέσει να επισκέπτονται ιατρικά ιδρύματα. Και η προσφυγή στον γιατρό αναβάλλεται για "αργότερα". Ωστόσο, η έγκαιρη θεραπεία θα αποφύγει τέτοιες πολύπλοκες συνέπειες όπως η στυτική δυσλειτουργία ή η στειρότητα.

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για αυτήν την ασθένεια:

 • Φαρμακευτική αγωγή;
 • Μασάζ;
 • εθνοεπιστήμη.

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές θεραπείας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

Για το ταχύτερο αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σύνθετη θεραπεία.

Μασάζ προστάτη για προστατίτιδα

Το μασάζ προστάτη βοηθά στη γρήγορη θεραπεία της έναρξης της προστατίτιδας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε τύπο ασθένειας, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας μορφής. Θα πρέπει να εκτελείται μόνο με γεμάτη κύστη. Μόνο σε αυτή την κατάσταση του σώματος είναι δυνατό να φτάσετε στην επιθυμητή περιοχή.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει στο σπίτι μόνος σας. Πρώτα πρέπει να ξαπλώσετε στη δεξιά πλευρά και να πιέσετε σφιχτά τα πόδια σας στο στομάχι σας. Το μασάζ γίνεται μόνο με το δεξί χέρι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λαστιχένιο γάντι ιατρικής ποιότητας.

Η διαδικασία εκτελείται με τον δείκτη σε βάθος τεσσάρων έως πέντε εκατοστών. Πρέπει να ξεκινήσετε το μασάζ από τη δεξιά πλευρά και στη συνέχεια να πάτε στον αριστερό λοβό του αδένα.

Το κύριο πράγμα είναι να ολοκληρώσετε σωστά αυτή τη διαδικασία: με ομαλές κινήσεις, πιέζοντας ελαφρά το κεντρικό τμήμα του οργάνου. Το μασάζ πρέπει να γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες.

Η διαδικασία είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά έχει τις αντενδείξεις της.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν:

 • φλεγμονώδεις διεργασίες του πρωκτού.
 • χρόνια προστατίτιδα?
 • αναδυόμενοι κακοήθεις όγκοι?
 • Αιμορροΐδες σε διάφορα στάδια.

Η ιατρική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση μιας ποικιλίας αντιβιοτικών. Σε κάθε χώρα, η προσέγγιση για τη θεραπεία της προστατίτιδας με φάρμακα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί γιατροί συνταγογραφούν αντιβιοτικά ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν έχει τεκμηριωθεί η παρουσία βακτηρίων στον αδένα.

Όταν τα φάρμακα δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και η ούρηση δεν βελτιώνεται, οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την ανακούφιση του συνδρόμου του πόνου.

Αυτή η μέθοδος θεραπείας μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σπίτι. Η θεραπεία διαφορετικών τύπων ασθενειών έχει τις δικές της προσεγγίσεις και χαρακτηριστικά.

Διαβούλευση με γιατρό για προστατίτιδα

Η χρόνια και η οξεία προστατίτιδα αντιμετωπίζονται με παυσίπονα. Σε σοβαρές μορφές, ο ασθενής συνήθως νοσηλεύεται.

Η θεραπεία της μολυσματικής μορφής της νόσου στοχεύει κυρίως στην καταστροφή της εστίας της φλεγμονής. Σε αυτή την περίπτωση, τα αντιβιοτικά συνδυάζονται με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Οι ουρολόγοι συνταγογραφούν επίσης φάρμακα που μπορούν να βελτιώσουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος.

Δεν συνιστάται η αυτοθεραπεία της συμφορητικής προστατίτιδας. Αυτή η μορφή της νόσου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Επομένως, η ιατρική παρέμβαση είναι απλώς απαραίτητη. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών, αντιβιοτικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η βακτηριακή μορφή της νόσου απαιτεί επίσης συνεχή ιατρική παρακολούθηση, αφού τα τυπικά φάρμακα δεν φέρνουν πάντα την επιθυμητή επιτυχία.

Πώς να αντιμετωπίσετε την προστατίτιδα με φλούδες κρεμμυδιού;

Η προστατίτιδα είναι μια φράση για κάθε άντρα. Όσο νωρίτερα εντοπιστεί, τόσο πιο εύκολο είναι να θεραπευθεί αυτή η ασθένεια. Η φαρμακευτική αγωγή είναι αρκετά ακριβή και δεν μπορούν όλοι να την αντέξουν οικονομικά. Ένα καλό και φθηνό υποκατάστατο για τα χάπια και τις σύριγγες είναι οι φλούδες από κρεμμύδι. Αλλά αυτή η μέθοδος θεραπείας δεν είναι σε θέση να θεραπεύσει τη χρόνια προστατίτιδα, μπορεί μόνο να ανακουφίσει την κατάσταση.

Έγχυμα από φλούδες κρεμμυδιού από προστατίτιδα

Η θεραπεία με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου. Εάν η ασθένεια έχει ήδη επιδεινωθεί, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Οι σοβαρές περιπτώσεις προστατίτιδας αντιμετωπίζονται μόνο με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση.

Τα βάμματα φλούδας κρεμμυδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στη διαδικασία θεραπείας, αλλά και ως προφυλακτικό κατά της προστατίτιδας.

Η συχνή χρήση ενός τέτοιου φαρμάκου θα επιτρέψει να ξεχάσουμε τι είναι η ασθένεια του προστάτη, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στη συνέχεια παρακάμπτεται η χρόνια προστατίτιδα.

Για να προετοιμάσετε μόνοι σας ένα φαρμακευτικό αφέψημα της φλούδας, δεν χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες.

Αυτό απαιτεί:

 1. Πάρτε τη φλούδα και ξεπλύνετε καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
 2. Ρίξτε 750 ml νερό σε μια κατσαρόλα και περιμένετε να βράσει.
 3. Βάζουμε τη φλούδα του κρεμμυδιού σε ζεστό νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
 4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για μια ώρα.
 5. Μετά την πάροδο του χρόνου, το υγρό πρέπει να φιλτραριστεί.
 6. Πάρτε έναν έτοιμο ζωμό για ένα μήνα, 1 κουτ. τρεις φορές τη μέρα.

Υπάρχει επίσης ένα ενεργό έγχυμα από φύλλα φουντουκιάς και φλούδες κρεμμυδιού.

Αφέψημα από φλούδα κρεμμυδιού από προστατίτιδα

Για την προετοιμασία θα χρειαστείτε:

 • 1 φλιτζάνι φλούδα?
 • 0, 5 φλιτζάνι φύλλα φουντουκιού?
 • κατσαρόλα και κρύο νερό.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε 7 λεπτά. Μόλις κρυώσει το υγρό, πρέπει να φιλτραριστεί μέσα από τυρί.

Το αφέψημα πρέπει να λαμβάνεται μισή ώρα πριν από τα γεύματα, 1 κουταλιά της σούπας 1 έως 4 φορές την ημέρα, αλλά όχι περισσότερο. Η κατανάλωση ενός φαρμάκου διαρκεί αυστηρά 14 ημέρες. Μετά από έξι μήνες, επαναλάβετε την πορεία, αυτό γίνεται αποκλειστικά για πρόληψη.

Η ίδια η θεραπεία της προστατίτιδας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με αφέψημα από φλούδα κρεμμυδιού και φλούδα φουντουκιού. Αυτή η μέθοδος δεν είναι λιγότερο δημοφιλής από τις προηγούμενες. Όλα τα υλικά για το μαγείρεμα είναι απλά και οικονομικά.

Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε:

Τσάι από βότανα για προστατίτιδα
 • 3 τέχνη. μεγάλο. φλούδα κρεμμυδιού?
 • 75 g κελύφη φουντουκιού?
 • 2 λίτρα κρύο καθαρό νερό.

Τα κοχύλια και τα μύδια πρέπει να χυθούν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με δύο λίτρα νερό και να πάρουν φωτιά. Το μείγμα πρέπει να βράσει για μια ώρα. Κατόπιν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τρεις ώρες.

Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να βράσει καλά το αφέψημα και να αποκτήσει όλες τις φαρμακευτικές ιδιότητες. Επίσης, πρέπει να φιλτράρεται και να πίνεται 1/3 φλιτζάνι δύο φορές την ημέρα. Αυτός ο κύκλος θεραπείας είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τους προηγούμενους και είναι 21 ημέρες.

Αυτές οι συνταγές θα σας επιτρέψουν να αντιμετωπίσετε ανεξάρτητα την προστατίτιδα στο σπίτι και χωρίς να βλάψετε την υγεία σας.

Ποια βότανα βοηθούν στην προστατίτιδα;

Η θεραπεία με βότανα είναι πολύ αποτελεσματική και φθηνή. Επιπλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις διαδικασίες μόνοι σας και στο σπίτι.

Δυστυχώς, η χρόνια προστατίτιδα δεν μπορεί να θεραπευτεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα βοηθήσει στη διευκόλυνση της ζωής.

Εάν η θεραπεία με βότανα πραγματοποιείται σε πρώιμο στάδιο της νόσου, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν την ασθένεια για πάντα.

Βότανα για προστατίτιδα

Για να παρασκευάσετε τσάι από βότανα θα χρειαστείτε:

 • τεμαχισμένα φύλλα λιβαδιού (δύο μέρη).
 • ιτιά (τρία μέρη)?
 • μέντα (ένα μέρος)?
 • πικραλίδα (μέρος)?
 • Τριφύλλι (τρία μέρη).

Όλα τα βότανα πρέπει να ψιλοκομιστούν και να αναμειχθούν σε ένα μπολ ή τηγάνι. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με βραστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αφού το υγρό αποκτήσει πλούσιο χρώμα, πρέπει να στραγγιστεί προσεκτικά. Μπορείτε επίσης να πιείτε το αφέψημα που προκύπτει για προληπτικούς σκοπούς, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάντε το σε μαθήματα με μικρά διαλείμματα.

Η θεραπεία της προστατίτιδας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα με τη βοήθεια βαμμάτων αλκοόλ. Είναι αποτελεσματικό - στον φλοιό της λεύκας. Για να το προετοιμάσετε, πρέπει να πάρετε 4 με 6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φλοιό. Μισό λίτρο αλκοόλ πρέπει να αραιωθεί στους 40 βαθμούς και να γεμίσει με πρώτες ύλες. Επιμείνετε σε σκοτεινό μέρος για τρεις εβδομάδες. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα για μισή ώρα.

Ένα αφέψημα ερυγίου είναι επίσης δημοφιλές. Αλλά ακόμη και η χρόνια προστατίτιδα δεν θεραπεύεται πλήρως.

Για να προετοιμάσετε μια τέτοια θεραπεία θα χρειαστείτε:

 • 2 κουταλιές της σούπας eryngium?
 • μισό λίτρο βραστό νερό.
Τσάι από βότανα για προστατίτιδα

Ρίχνουμε την πρώτη ύλη με νερό και την αφήνουμε να βράσει καλά. Είναι απαραίτητο να πίνετε το υγρό που προκύπτει 10 λεπτά πριν από τα γεύματα, 100 γραμμάρια το καθένα.

Εάν δεν υπάρχει μίσχος ή φύλλα αυτού του φυτού, τότε μπορεί να αντικατασταθεί με τη ρίζα του ερυγίου. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένη ρίζα με κρύο νερό και να βράζετε για 20 λεπτά. Το κύριο πράγμα είναι ότι η φωτιά πρέπει να είναι πολύ μικρή. Αφού κρυώσει το υγρό, πίνετε στις ίδιες δόσεις όπως όταν χρησιμοποιείτε τα φύλλα.

Μπορείτε επίσης να θεραπεύσετε την προστατίτιδα με φελαντίνη. Τρεις πρέζες ζιζάνιο επιμένουν σε 100 γραμμάρια αλκοόλ. Το δοχείο πρέπει να είναι κατασκευασμένο από σκούρο γυαλί. Χρειάζονται δύο εβδομάδες για να περάσει η θεραπεία. Συνιστάται να παίρνετε το φίλτρο μόνο με άδειο στομάχι και είναι απαραίτητο να φάτε μόνο μισή ώρα μετά τη λήψη του.

Σχέδιο χρήσης βάμματος φελαντίνης: ρίξτε γάλα ή νερό σε ένα μικρό ποτήρι και ρίξτε μια σταγόνα έγχυσης σε αυτό. Αυξάνεται κατά μία μονάδα κάθε μέρα. Μόλις ο αριθμός φτάσει τα τριάντα, αρχίστε να μειώνετε κατά ένα κάθε μέρα. Η περίοδος έγκρισης λήγει όταν ο αριθμός των σταγόνων πέσει σε μία.

Η σωστή και έγκαιρη θεραπεία της προστατίτιδας σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από αυτήν την ασθένεια πολύ γρήγορα και χωρίς συνέπειες, χωρίς να τη φέρετε σε χρόνια μορφή. Η θεραπεία με βότανα όχι μόνο θα βοηθήσει να ξεχάσουμε την ασθένεια, αλλά και θα ενισχύσουμε τη γενική κατάσταση του σώματος.

Η προστατίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες στους άνδρες. Εάν πάτε έγκαιρα στο νοσοκομείο, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το συντομότερο δυνατό. Η χρόνια φύση της παθολογίας θα βοηθήσει στην ανακούφιση των λαϊκών θεραπειών. Άλλοι τύποι ασθενειών μπορούν να θεραπευτούν τόσο με φάρμακα όσο και με μασάζ. Και στις δύο περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι.