Φάρμακα για προστατίτιδα: Θεραπεία της φλεγμονής του προστάτη στους άνδρες

Στη θεραπεία της προστατίτιδας, η φαρμακευτική θεραπεία συνταγογραφείται συχνότερα. Κατά τη διέλευσή του, ο ασθενής πρέπει να παίρνει φάρμακα διαφορετικών κατηγοριών. Ορισμένα έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείφουν τα συμπτώματα που προκαλούν ενόχληση, ενώ άλλα στοχεύουν άμεσα στον προσβεβλημένο αδένα και εξαλείφουν αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία - τη βασική αιτία. Ταυτόχρονα, τα φάρμακα διαφέρουν ως προς τη δύναμη της δράσης τους, καθώς ορισμένα στοχεύουν στην εξάλειψη της οξείας, άλλα - στη χρόνια εξάλειψη. Ας δούμε τα πιο δημοφιλή φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της φλεγμονής του προστάτη.

υγιής και φλεγμονώδης προστάτης με προστατίτιδα

Τύποι φαρμάκων για προστατίτιδα

Όλα τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον θεράποντα ιατρό μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη μέθοδο χρήσης:

  • δισκία και κάψουλες- Λαμβάνεται από το στόμα, απορροφάται μέτρια από τον οργανισμό, στην περίπτωση των καψουλών, η απορρόφηση γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς όλα τα συστατικά φτάνουν στον προορισμό τους λίγο μετά τη διάλυση του κελύφους της ζελατίνης.
  • ενέσεις- Αυτά μπορεί να είναι τόσο υγρά όσο και σκευάσματα σε σκόνη, τα οποία αραιώνονται περαιτέρω σε ένα λειτουργικό υγρό, συνήθως αναισθητικό, και χορηγούνται ενδομυϊκά ή ενδοφλεβίως και κάνουν το αποτέλεσμα αισθητό μετά από λίγα λεπτά.
  • Πρωκτικά υπόθετα (κεριά)- έχουν αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακά και αναλγητικά αποτελέσματα, εγχέονται στο ορθό του ασθενούς όταν ξαπλώνει στο πλάι και σε αυτή τη θέση πρέπει να περάσει περίπου μισή ώρα, ώστε το φάρμακο να διαλυθεί και να απορροφηθεί πλήρως.
  • ενσταλάξεις- μια ομάδα φαρμάκων που έχουν το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα μόνο όταν εισέρχονται απευθείας στην περιοχή του προσβεβλημένου προστάτη, η μέθοδος χρησιμοποιείται σε νοσοκομείο, καθώς η εισαγωγή γίνεται μέσω της ουρήθρας.
  • μικροκλυστήρες- αυτά περιλαμβάνουν συνήθως μη φαρμακευτικά φάρμακα, π. χ. Β. αφεψήματα βοτάνων, δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τη φαρμακευτική θεραπεία, αλλά μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για την εξάλειψη του πόνου ή την πρόληψη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα είδη φαρμάκων μπορούν να πουληθούν σε πολλές μορφές ταυτόχρονα, π. χ. Β. δισκία και υπόθετα, έτσι ώστε ο θεράπων ιατρός πρέπει να καθορίσει αυτό το χαρακτηριστικό.

Φάρμακα για τη φλεγμονή του προστάτη

Τα πιο δημοφιλή φάρμακα για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η θεραπεία της προστατίτιδας με φάρμακα είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία, η οποία απαιτεί από τον γιατρό να επιλέξει τα σωστά φάρμακα που όχι μόνο θα ανακουφίσουν τον πόνο και θα εξαλείψουν άλλα συμπτώματα με εκδηλώσεις, αλλά και θα βοηθήσουν στην εξάλειψη της βασικής αιτίας της νόσου. Η ίδια η ασθένεια μπορεί επίσης να έχει διαφορετική προέλευση, να εκδηλωθεί σε οξείες ή χρόνιες μορφές και να προκαλέσει στον ασθενή τις πιο ποικίλες ενοχλήσεις, περιορίζοντας τον στα φυσικά πράγματα και οδηγώντας σε πλήρη υπογονιμότητα.

Στη θεραπεία της προστατίτιδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλασικά δισκία, ενδομυϊκές ενέσεις και πρωκτικά υπόθετα. Η επιλογή του φαρμάκου εξαρτάται άμεσα από την επείγουσα ανάγκη παράδοσης των συστατικών του στο προσβεβλημένο όργανο.

Μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας! Το κύριο φάρμακο πρέπει να συνταγογραφείται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό.

Πρόσθετα Κεφάλαια

Η θεραπεία της προστατίτιδας δεν περιορίζεται σε ένα φάρμακο. Οι ειδικοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν άλλα είδη φαρμάκων διαφορετικών κατηγοριών.

φθοριοκινολόνες

Οι φθοροκινολόνες είναι αντιβακτηριακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της φυματιώδους προστατίτιδας. Αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται σε ένα συγκρότημα και στον ασθενή μπορεί να συνταγογραφηθεί ένα μάθημα που αποτελείται από τέσσερα ή περισσότερα φάρμακα ταυτόχρονα.

κεφαλοσπορίνες

Οι κεφαλοσπορίνες είναι αντιμικροβιακές ουσίες που καταπολεμούν ορισμένους τύπους βακτηρίων.

Τέτοια φάρμακα μπορούν να έχουν τόσο ευρύ φάσμα δράσης όσο και κατευθυνόμενη και η ανάγκη χρήσης ενός συγκεκριμένου φαρμάκου εξαρτάται άμεσα από τη μορφή της νόσου και την αιτία εμφάνισής της.

μακρολίδες

Οι μακρολίδες χρησιμοποιούνται σπάνια στη θεραπεία της προστατίτιδας επειδή πιστεύεται ότι καταπολεμούν ορισμένους τύπους βακτηρίων, όπως το μυκόπλασμα και τα χλαμύδια. Παρεμπιπτόντως, μια ασθένεια όπως τα χλαμύδια συνοδεύεται συχνά από προστατίτιδα, επομένως οι γιατροί συνταγογραφούν πολλές εξετάσεις ταυτόχρονα για να ανιχνεύσουν προβλήματα με τον προστάτη στα αρχικά στάδια.

Με οξείες εκδηλώσεις προστατίτιδας, ο θεράπων ιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει πολλά φάρμακα διαφορετικών κατηγοριών ταυτόχρονα. Αυτή η προσέγγιση σάς επιτρέπει να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τόσο τα συμπτώματα όσο και την ίδια την ασθένεια.

αναλγητικά

Η συντριπτική πλειονότητα των αναλγητικών συνταγογραφείται για το σύνδρομο οξέος πόνου, το οποίο είναι απαραίτητος σύντροφος της χρόνιας, αλλά συχνότερα οξέων μορφών προστατίτιδας. Η χρήση φαρμάκων αυτής της ομάδας εκτός του πλαισίου της φαρμακευτικής θεραπείας για την εξάλειψη της νόσου δεν συνιστάται αυστηρά, καθώς το σώμα τα συνηθίζει γρήγορα και απαιτείται αύξηση της δόσης για να επιτευχθεί αναλγητικό αποτέλεσμα. που μπορεί να βλάψει το ήπαρ και τα νεφρά. Η πορεία των αναλγητικών συνταγογραφείται μεμονωμένα.

Άλφα αποκλειστές και μυοχαλαρωτικά

Το κύριο καθήκον αυτών των ομάδων φαρμάκων είναι η ανακούφιση της έντασης στους σπασμωδικούς μύες της ουροδόχου κύστης και του καναλιού της ουρήθρας και η μείωση της πίεσης στην περιοχή της πυέλου. Αυτά τα κεφάλαια θα βοηθήσουν στην εξάλειψη της δυσφορίας και στην ομαλοποίηση των διαδικασιών ούρησης.

ανοσοτροποποιητές

Τέτοια φάρμακα περιέχουν ουσιαστικά φυσικά συστατικά, στην περίπτωση της προστατίτιδας - εκχυλίσματα με βάση τον ιστό του αδένα του προστάτη των βοοειδών. Ανεξάρτητα από το φάρμακο, όλα έχουν μια κοινή αρχή δράσης, η οποία επιτρέπει:

  1. επιβραδύνετε την πορεία των φλεγμονωδών διεργασιών.
  2. αύξηση του τόνου των λείων μυών και του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης.
  3. ελαχιστοποιήστε την πιθανότητα θρόμβων αίματος.
  4. βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή του προστάτη.
  5. συρρίκνωση του προστάτη.

Οι ανοσοτροποποιητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας προστατίτιδας, της οξείας μη λοιμώδους προστατίτιδας, του αδενώματος του προστάτη.

Επιπλέον, τέτοια κεφάλαια χρησιμοποιούνται ενεργά για προληπτικούς σκοπούς, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή της εμφάνισης της νόσου ή της υποτροπής της.

Βιταμίνες και βιολογικά συμπληρώματα διατροφής

Οι θεραπείες που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να βελτιώσουν την αποστράγγιση υγρών και να ανακουφίσουν τη συμφόρηση. Επίσης, η ανάγκη για τέτοια φάρμακα οφείλεται στην ανεπαρκή απορρόφηση χρήσιμων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, ειδικά κατά τη λήψη αντιβιοτικών.

Η προστατίτιδα είναι μια αρκετά περίπλοκη ασθένεια, η θεραπεία της οποίας πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο από έναν πραγματικό ειδικό. Η αυτοεπιλογή φαρμάκων δεν συνιστάται αυστηρά, καθώς με αυτήν την προσέγγιση υπάρχει υψηλό ποσοστό επιπλοκών με τη μορφή υπογονιμότητας, ανικανότητας και ακόμη και αυξημένου κινδύνου καρκίνου. Η χρήση θεραπειών για την προστατίτιδα χωρίς τη συμβουλή γιατρού μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία να απαλλαγούμε από τη νόσο χωρίς χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, η αυτοθεραπεία περιπλέκεται από την αδυναμία να γίνει ακριβής διάγνωση, αφού απαιτεί κατάλληλο εξοπλισμό και γνώση.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι τα περισσότερα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας είναι αρκετά τοξικά και ορισμένοι τύποι είναι απλώς ασυμβίβαστοι. Εάν έχετε πυελικό πόνο κατά την ούρηση, την κίνηση του εντέρου ή την εκσπερμάτωση, συχνά διαλείμματα της τουαλέτας και δεν μπορείτε να αδειάσετε κανονικά την ουροδόχο κύστη σας, δεν αξίζει τον κίνδυνο - επισκεφτείτε έναν γιατρό. Έτσι, όχι μόνο θα αποτρέψετε τη δυσμενή πορεία της νόσου, αλλά και θα αποφύγετε την ανάπτυξη της χρόνιας μορφής της, με την οποία θα πρέπει να ζήσετε όλη σας τη ζωή. Επιπλέον, η σεξουαλική σας λειτουργία δεν θα επηρεαστεί και με έγκαιρη θεραπεία μπορείτε να αποκτήσετε εντελώς φυσιολογικούς και υγιείς απογόνους.