Πώς να αυτοπροσδιορίσετε την προστατίτιδα για έναν άνδρα και να προσδιορίσετε την ασθένεια

Επί του παρόντος, περισσότεροι από τους μισούς άνδρες ασχολούνται με το ερώτημα πώς να διαγνώσουν την προστατίτιδα. Τώρα μιλάμε για τους εκπροσώπους του ισχυρότερου φύλου ηλικίας 30-35 ετών, αλλά αυτός ο αριθμός μειώνεται, οι νέοι μπορούν επίσης να υποφέρουν από αυτή την ασθένεια. Στα πρώτα σημάδια, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με έναν ουρολόγο και να υποβληθείτε σε θεραπεία. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε την προστατίτιδα μόνοι σας.

Σημάδια οξείας μορφής

Στην περίπτωση μιας οξείας μορφής, είναι αρκετά εύκολο να καταλάβουμε πώς να αναγνωρίσουμε την προστατίτιδα στους άνδρες. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία που προκαλείται από επιπλοκές μετά από ένα κρυολόγημα. Μπορεί να είναι υποθερμία, SARS ή οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Αυτή είναι μια ιογενής, μυκητιακή ή βακτηριακή λοίμωξη που εισέρχεται κατά λάθος στον προστάτη αδένα.

Μασάζ προστάτη για προστατίτιδα

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πολλά συμπτώματα της νόσου της προστατίτιδας - και πώς να τα αναγνωρίσετε είναι εύκολο να κατανοήσουν όλοι:

 1. Η θερμοκρασία είναι πάνω από 38 βαθμούς.
 2. Ναυτία και έμετος από δηλητηρίαση.
 3. κρύο και αδυναμία.
 4. Μυϊκός πόνος.
 5. δυσφορία στο κάτω μέρος της κοιλιάς.
 6. πόνος κατά την ούρηση.
 7. Μικρή ποσότητα αίματος στα ούρα.
 8. παραβίαση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν ειδικό. Το κύριο χαρακτηριστικό της οξείας μορφής είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί γρήγορα και εύκολα. Μετά τη θεραπεία και την ανάρρωση, ένας άνδρας μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα απαλλαγεί από όλα τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της ομαλοποίησης της σεξουαλικής λειτουργίας.

Συμπτώματα χρόνιας νόσου

Η χρόνια μορφή είναι ελαφρώς πιο επικίνδυνη. Σε αυτή την περίπτωση, τα συμπτώματα είναι πιο σταθερά, απαιτείται μακροχρόνια πολύπλοκη θεραπεία. Υποτροπές μπορεί συχνά να εμφανιστούν αργότερα. Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό, μόνο με την έγκαιρη έκθεση υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 1. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 37 βαθμούς. Αυτό συμβαίνει σποραδικά, όχι συνεχώς.
 2. Συχνή επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα. Ταυτόχρονα, η ούρηση διαταράσσεται, το ρεύμα είναι πολύ αδύναμο.
 3. σύμπτωμα πόνου. Δυσάρεστες αισθήσεις μπορεί να προκληθούν στο ιερό οστό και το όσχεο.
 4. Στυτική δυσλειτουργία, η σεξουαλική ζωή είναι σημαντικά διαταραγμένη.

Όλα αυτά τα συμπτώματα αναστατώνουν πολύ κάθε μέλος του ισχυρότερου φύλου. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς να καταλάβετε ότι έχετε προστατίτιδα και να αναλάβετε δράση.

διαφορά από άλλες ασθένειες

Είναι δύσκολο να εκπαιδευτείτε για την ασθένεια. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια για μια ποικιλία διαγνώσεων. Οι άνδρες υποφέρουν από προβλήματα με το ουρογεννητικό σύστημα για διάφορους λόγους. Αυτές μπορεί να είναι κοινές ασθένειες:

 • Η ορχίτιδα και η επιδιδυμίτιδα προκαλούν ερεθισμό των όρχεων. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να εμφανιστούν παρόμοια σημάδια, επιπλέον, εμφανίζεται οξύς πόνος όταν αγγίζετε το όσχεο.
 • Η ουρηθρίτιδα συνοδεύεται από οξύ πόνο στο ουροποιητικό κανάλι, μερικές φορές με επιπλοκές υπάρχει κοιλιά προς τα κάτω.
 • Μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης συνοδεύεται από μια συνεχή επιθυμία για χρήση της τουαλέτας και συχνά σχετίζεται με ουρηθρίτιδα.
 • Πυελονεφρίτιδα σημαίνει προβλήματα στα νεφρά, πόνο στην πλάτη και αίμα στα ούρα.

Στην πραγματικότητα, πολλά από τα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια. Επομένως, η προστατίτιδα θα πρέπει να διαγνωστεί μόνο από ειδικό. Ο ειδικός θα πραγματοποιήσει πλήρη εξέταση και θα επιλέξει μια μεμονωμένη θεραπεία.

Επαγγελματική διάγνωση

Επειδή τα συμπτώματα μπορεί να μοιάζουν με πολλές άλλες διαγνώσεις, εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε σημάδια, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αντί να κάνετε αυτοθεραπεία. Ο γιατρός πρέπει να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη εξέταση:

 1. ορθική ψηλάφηση. Μέσω του παχέος εντέρου, ο γιατρός μπορεί να αισθανθεί τον προστάτη και να εκτιμήσει την κατάσταση και το μέγεθός του.
 2. Κυτολογία. Ένα δείγμα προστατικού υγρού αποστέλλεται σε εργαστήριο και ελέγχεται για διάφορα βακτήρια και λοιμώξεις.
 3. Ανάλυση των ούρων. Φροντίστε να το κάνετε αυτό με έναν ειδικό τρόπο. Για ένα ταξίδι στην τουαλέτα γεμίζουν τρία φλιτζάνια: στην αρχή, στο τέλος και στη μέση της ούρησης.
 4. Το υπερηχογράφημα του προστάτη πραγματοποιείται από το ορθό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση του προστάτη και της γύρω περιοχής στη συσκευή.
 5. Η ρεογραφία πραγματοποιείται με χρήση ηλεκτροδίων, μετράται η απόκριση του προστάτη στον ερεθισμό.
 6. Ουροροομετρικοί έλεγχοι για προβλήματα ουροποιητικού. Αυτό ισχύει για την ταχύτητα, τη διάρκεια και τις περιόδους μεταξύ των επισκέψεων στην τουαλέτα.

Οι περισσότεροι άνδρες αναβάλλουν την επίσκεψη στο γιατρό μέχρι το τελικό στάδιο. Στην πραγματικότητα, η εξέταση δεν είναι πολύ ευχάριστη και προκαλεί αμηχανία, αλλά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας.

Στο χρόνια προχωρημένο στάδιο, ακόμη και ένας ειδικός συχνά δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος και τα συμπτώματα δεν εξαφανίζονται εντελώς. Θα ήταν προτιμότερο να επισκεφτείς έναν γιατρό μια φορά, να εξεταστείς και να θεραπευτείς παρά να υποφέρεις από στυτική δυσλειτουργία και προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα για μια ζωή.