Θεραπεία της προστατίτιδας: σύγχρονες μέθοδοι και αποχρώσεις της εφαρμογής τους

Έχετε ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα και η διαδικασία της ούρησης προκαλεί ενόχληση; Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 30% του ισχυρού μισού της ανθρωπότητας πηγαίνει στο γιατρό με τέτοιες ασθένειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, διαγιγνώσκεται προστατίτιδα - μια λέξη που κάθε άντρας έχει ξανακούσει. Πώς να απαλλαγείτε από την ασθένεια και να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες;

Προστατίτιδα και θεραπείες

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία που εντοπίζεται στον προστάτη.Η ήττα αυτού του οργάνου οδηγεί σε πολλά προβλήματα στους άνδρες: συχνή ούρηση, πόνος στη βουβωνική χώρα, εξάπλωση μόλυνσης και ακόμη και στειρότητα.

Προστατίτιδα - Φλεγμονή του προστάτη, που προκαλεί συχνουρία και πόνο

Αν το να πηγαίνεις στην τουαλέτα έχει γίνει συχνό και υπάρχει ενόχληση στη βουβωνική χώρα, τότε ήρθε η ώρα να επισκεφτείς έναν ουρολόγο – ειδικό στη διάγνωση και θεραπεία της προστατίτιδας.

Οι τακτικές για την απαλλαγή από τη νόσο εξαρτώνται από τον τύπο της φλεγμονής. Σε κάθε περίπτωση, η θεραπεία έχει τις δικές της αποχρώσεις:

 1. βακτηριακού τύπου.Ο λόγος για την ανάπτυξη της παρουσιαζόμενης μορφής είναι η διείσδυση λοιμώξεων. Η πλήρης ανάρρωση είναι δυνατή εάν αναζητηθεί έγκαιρα ιατρική βοήθεια και ακολουθηθούν οι συστάσεις του γιατρού. Η βάση της θεραπείας είναι τα αντιβιοτικά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τοπική θεραπεία λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της λοίμωξης.
 2. υπολογισμός τύπος.Κατά την ανάπτυξη της αναφερόμενης μορφής παθολογίας στον προστάτη, σχηματίζονται πέτρες. Με αυτόν τον τύπο, η φυσιοθεραπεία, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και οι ανοσοτροποποιητές είναι χρήσιμα. Εάν ο ασθενής έχει μεγάλους σχηματισμούς, ενδείκνυται χειρουργική επέμβαση. Το μασάζ του προστάτη απαγορεύεται λόγω του κινδύνου ρήξης του ουροποιητικού συστήματος.
 3. Συμφορητικός (στάσιμος) τύπος.Η αιτία της νόσου είναι η επιδείνωση της παροχής αίματος στον προστάτη. Σε περίπτωση απουσίας μόλυνσης, ο ασθενής συνταγογραφείται φυσιοθεραπευτικές ασκήσεις, μασάζ, λουτρά και φάρμακα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή της πυέλου.

Σημείωση!Προσοχή στα ζεστά μπάνια. Είναι χρήσιμα στη συμφορητική προστατίτιδα και όταν υπάρχει μόλυνση, μπορεί να είναι επιβλαβή.

Ιατρική θεραπεία

Η χρήση φαρμάκων εξαρτάται από τη συγκεκριμένη μορφή και την αιτία της ανάπτυξης της παθολογίας, επομένως το οπλοστάσιο των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται είναι τεράστιο:

 1. Παυσίπονο.Εξαλείφουν τις ενοχλήσεις και τους σπασμούς του ουροποιητικού συστήματος, ώστε να βελτιώνεται η ροή των ούρων.
 2. άλφα αποκλειστές.Τα φάρμακα επηρεάζουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων μειώνοντας το αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, εξαλείφοντας το αίσθημα ατελούς εκκένωσης της κύστης και μειώνοντας τη συχνότητα ούρησης. Επιπλέον, οι αδρενεργικοί αναστολείς διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου χαλαρώνοντας τους λείους μύες του ουροποιητικού συστήματος.
 3. αντιφλογιστικό.Μέσα αυτής της ομάδας ανακουφίζουν τη φλεγμονώδη διαδικασία και το πρήξιμο του προστάτη. Συχνότερα, τα φάρμακα συνταγογραφούνται με τη μορφή υπόθετων (κεριών), τα οποία χορηγούνται από το ορθό.
 4. Αντιβακτηριδιακή Θεραπεία.Το καθήκον του είναι να εξαλείψει τη μόλυνση που προκάλεσε την ανάπτυξη προστατίτιδας και να καταστείλει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Συνιστάται η συνέχιση της θεραπείας ακόμη και αν υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης της ευεξίας.
 5. Ανοσοτροποποιητικό.Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο το βοηθά να καταπολεμήσει την ασθένεια.
 6. αγγειοπροστατευτές.Βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος και καθαρίστε τη συμφόρηση.
 7. σύμπλοκα βιταμινών.Αναπληρώστε την έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών και αυξήστε την αντίσταση του οργανισμού.

Σημείωση!Κατά τη θεραπεία της προστατίτιδας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν φάρμακα με τη μορφή ενέσεων. Με αυτόν τον τρόπο, τα ενεργά συστατικά διεισδύουν πιο γρήγορα στο επίκεντρο της φλεγμονής και φέρνουν στον ασθενή την πολυαναμενόμενη ανακούφιση.

Όταν παίρνετε φάρμακα, είναι απαραίτητη μια ιατρική συμβουλή!Η αυτοχορήγηση φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες ή επιπλοκές.

Χειρουργική επέμβαση

Εάν η φαρμακευτική θεραπεία δείχνει χαμηλή αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιούνται χειρουργικές μέθοδοι θεραπείας.Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς χειρουργική επέμβαση, η οποία σχετίζεται με την καθυστερημένη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας από τον ασθενή και την εξέλιξη της παθολογίας. Οι ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση είναι:

 • απόστημα προστάτη?
 • επιδείνωση της κατάστασης και εμφάνιση επιπλοκών.
 • σοβαρή στένωση του ουροποιητικού πόρου.
 • ανουρία - πλήρης απουσία ούρων.
 • ύποπτος κακοήθης όγκος σε χρόνια προστατίτιδα.
 • μεγάλο μέγεθος του προστάτη - περισσότερο από 8 cm.
 • πυώδεις σχηματισμοί.

Για την εξάλειψη της προστατίτιδας, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 • Διουρηθρική εκτομή- η εισαγωγή μιας ειδικής συσκευής μέσω της ουρήθρας, η οποία σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τα φλεγμονώδη μέρη του οργάνου.
 • ThuLEP και HoLEP- Τεχνικές με χρήση λέιζερ θούλιου ή ολμίου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Τέτοιες μέθοδοι είναι κατάλληλες για μεγάλες φλεγμονώδεις περιοχές. Με τη βοήθειά τους, ο παθολογικά αλλοιωμένος ιστός διασπάται και το χειρουργημένο τμήμα σκληρύνεται.
 • Λέιζερ πράσινου φάσματος- η εισαγωγή μιας ειδικής συσκευής μέσω της ουρήθρας, η οποία καθιστά δυνατή την εξάλειψη των προσβεβλημένων περιοχών χωρίς σχεδόν αίμα.
 • προστατεκτομή- μια ριζική χειρουργική μέθοδος κατά την οποία ο προστάτης αφαιρείται μέσω τομής στο κάτω μέρος της κοιλιάς του ασθενούς.
Η διουρηθρική εκτομή του προστάτη σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τα προσβεβλημένα μέρη του οργάνου

λαϊκές μεθόδους

Η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως υποστηρικτική θεραπευτική μέθοδος και μόνο ο γιατρός θα πρέπει να τη συνταγογραφήσει.Τέτοια φάρμακα είναι πολύ αποτελεσματικά, επομένως με τη βοήθειά τους είναι δυνατό να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κολοκύθα είναι χρήσιμη για την υγεία των ανδρών, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο χυμό, αλλά και σπόρους. Για τη θεραπεία είναι απαραίτητο:

 • πίνετε ένα ποτήρι ποτό δύο φορές την ημέρα - το πρωί και το βράδυ.
 • Τρώτε 30 σπόρους πριν από τα γεύματα κάθε μέρα.

Σημειώστε κάτι!Οι σπόροι κολοκύθας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της προστατίτιδας, επειδή ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες έχει θετική επίδραση στην υγεία των ανδρών και ο ψευδάργυρος που περιέχεται στο φυτό εμποδίζει την ανάπτυξη της νόσου.

Περιέχει χρήσιμες ουσίες και φλοιό aspen, που βοηθούν στην εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας. Ετοιμάστε το βάμμα ως εξής:

 1. Πάρτε 100 γραμμάρια φλοιού δέντρου και ψιλοκόψτε. Συνιστάται η συλλογή του συστατικού πριν από την έκρηξη του οφθαλμού.
 2. Ρίξτε αλκοόλ ή βότκα σε ποσότητα 200 γρ.
 3. Κλείστε το δοχείο με ένα καπάκι και αφήστε το για 2 εβδομάδες.
 4. Σουρώστε το φάρμακο με γάζα.

Το παρασκευασμένο βάμμα λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα, 20 σταγόνες. Το φάρμακο πρέπει να αραιωθεί με νερό - ένα τέταρτο φλιτζάνι υγρού είναι αρκετό.

Ένα αφέψημα από φλούδες κρεμμυδιού χαρακτηρίζεται από θετική επίδραση στον προστάτη.Για να φτιάξετε τη θεραπεία θα χρειαστείτε:

 1. Πάρτε 100g φλούδα και ξεπλύνετε καλά.
 2. Ρίξτε σε ένα δοχείο με βραστό νερό, ο όγκος του υγρού είναι 0, 5 λίτρα.
 3. Βράστε το φάρμακο για 5 λεπτά.
 4. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 2 ώρες και το σουρώνουμε.

Το αφέψημα καταναλώνεται τρεις φορές την ημέρα για 1 κουτ.

Τα μελισσοκομικά προϊόντα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της προστατίτιδας.Το μέλι έχει θετικές ιδιότητες που έχουν ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα.Το ακόλουθο σκεύασμα είναι κατάλληλο για θεραπεία:

 1. Πάρτε μέλι και χυμό μαϊντανού σε ίσες ποσότητες.
 2. Ανακατεύουμε τα υλικά και αδειάζουμε το προϊόν σε ένα δοχείο με καπάκι.

Η σύνθεση λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.

Η πρόπολη έχει αντιφλεγμονώδεις και ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της προστατίτιδας ως βάμμα, το οποίο πρέπει να παρασκευάζεται ως εξής:

 1. Πάρτε αλκοόλ και θρυμματισμένη πρόπολη σε αναλογία 2: 1.
 2. Ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε το φάρμακο σε ένα βάζο.
 3. Αφήστε το προϊόν σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες, ανακατεύοντας το μείγμα κάθε 3 ημέρες.
 4. Στραγγίζουμε το βάμμα με τυρόπανο.

Το προκύπτον φάρμακο λαμβάνεται μία ώρα πριν από τα γεύματα. Πρέπει να λαμβάνεται 30 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα, αραιώνοντας το βάμμα με μισό ποτήρι ζεστό γάλα.

Το τζίντζερ είναι ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από την προστατίτιδα.Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι καταπολεμά τη φλεγμονώδη διαδικασία και ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ χρήσιμος στη συμφορητική μορφή της νόσου.Για να προετοιμάσετε το φάρμακο θα χρειαστείτε:

 1. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τη ρίζα τζίντζερ.
 2. Σε ένα δοχείο βάζουμε 2 κ. σ. μεγάλο. τη μάζα που προκύπτει.
 3. Ρίξτε σε ένα ποτήρι βραστό νερό.
 4. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
 5. Ψύξτε και στραγγίστε με ένα τυρόπανο.
 6. Προσθέστε βρασμένο νερό ώστε η ποσότητα του υγρού να ισούται με τον αρχικό όγκο.

Το αφέψημα λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα για 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουτ. Μέλι.

Το σκόρδο είναι απαραίτητο για το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.Είναι επίσης χρήσιμο για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν προστατίτιδα. Τα γαρίφαλα μπορούν να θρυμματιστούν και να προστεθούν στο φαγητό - 2-3 κομμάτια είναι αρκετά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι χρήσης αυτού του προϊόντος για να ενισχύσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες. Για να προετοιμάσετε το φαρμακευτικό μείγμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

 • Σκόρδο - 8 σκελίδες?
 • μέλι - 0, 5 λίτρο;
 • Λεμόνι - 5 τεμ.

βήματα μαγειρέματος:

 1. Αλέστε και ανακατέψτε τα συστατικά που αναφέρονται.
 2. Χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
 3. Βάλτε το προϊόν σε ένα γυάλινο δοχείο, κλείστε το καπάκι και αφήστε το σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες.

Λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα για 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.

Το μπέικιν πάουντερ είναι ένα δημοφιλές προϊόν που μπορεί να βρει κανείς σε κάθε κουζίνα. Πολλά είναι γνωστά για τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της ουσίας: εξαλείφει τον κνησμό και το κάψιμο, σκοτώνει επιβλαβείς μικροοργανισμούς, ανακουφίζει από τον πόνο και αποκαθιστά τους προσβεβλημένους ιστούς.

Για τη θεραπεία της νόσου, είναι κατάλληλα τα λουτρά, τα οποία παρασκευάζονται με τον ακόλουθο τρόπο:

 1. Διαλύουμε σε 2 λίτρα βρασμένο νερό 2 κ. σ. μεγάλο. ιώδιο και 20 γρ σόδα.
 2. Ανακατέψτε το προϊόν και περιμένετε λίγο ώστε η σόδα να διαλυθεί καλύτερα και να αποφευχθεί ο ερεθισμός.

Το μείγμα που προκύπτει χύνεται σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 15-20 λεπτά.

Η σόδα μπορεί να ληφθεί από το στόμα, καθώς το διττανθρακικό νάτριο οδηγεί στο θάνατο παθογόνων μικροοργανισμών. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της χρήσης του προϊόντος, η οξύτητά του μειώνεται, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα της χρήσης αντιβακτηριακών παραγόντων. Για να προετοιμάσετε τη λύση θα χρειαστείτε:

 1. Πάρτε το μισό από 1 κουτ. Ανθρακούχο νερό.
 2. Βάλτε σε ένα ποτήρι βραστό νερό.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται μετά τα γεύματα. Δεδομένου ότι η δράση της σόδας χαρακτηρίζεται από επιθετικότητα, είναι δυνατό να αντικατασταθεί το νερό με γάλα. Δεν συνιστάται η χρήση της συνταγής για έλκη στομάχου και άλλα προβλήματα με τα όργανα του πεπτικού συστήματος.

Ένα άλλο προϊόν που δεν μπορεί να παραδοθεί στην κουζίνα είναι το αλάτι. Σε περίπτωση απουσίας μόλυνσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συνταγή:

 1. Πάρτε 100 γρ αλάτι.
 2. Ζεσταίνουμε το υλικό στο φούρνο.
 3. Βάλτε σε μια λινή τσάντα.

Το φάρμακο εφαρμόζεται στη βουβωνική χώρα για 10-15 λεπτά.

Λαϊκές θεραπείες για την προστατίτιδα - γκαλερί φωτογραφιών

Το θερμαινόμενο αλάτι βοηθά στη φλεγμονή στην προστατίτιδα στους άνδρεςΗ ρίζα τζίντζερ εξαλείφει τη φλεγμονή και ανακουφίζει τους πάσχοντες από προστατίτιδαΟι σπόροι κολοκύθας περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος είναι καλός για την υγεία των ανδρώνΟ φλοιός του Aspen περιέχει βιταμίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής της προστατίτιδαςΦλούδα κρεμμυδιού - συστατικό αφεψήματος για τη θεραπεία της προστατίτιδας

φυσικοθεραπεία

Οι φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες έχουν θετική επίδραση στην πορεία της προστατίτιδας. Ανάλογα με τη φύση της φλεγμονώδους διαδικασίας, συνταγογραφούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 • μασάζ- Η θεραπεία πραγματοποιείται στο στάδιο της ύφεσης. Ο ασθενής πρέπει να ξαπλώνει σε ύπτια ή πλάγια θέση, αλλά και στις δύο περιπτώσεις με τα πόδια λυγισμένα. Η συνεδρία πραγματοποιείται με την εισαγωγή του δείκτη στον πρωκτό του ασθενούς κατά 5 cm, μετά την οποία ο γιατρός αισθάνεται και χαϊδεύει και πιέζει τον προστάτη. Η διαδικασία βελτιώνει την παροχή αίματος στους ιστούς του οργάνου και η ταυτόχρονη χρήση της με αντιβιοτική θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση. Η τεχνική δεν συνιστάται για χρήση κατά την οξεία φάση της παθολογίας.
 • Θεραπεία με μαγνητικό λέιζερ- Η μέθοδος βασίζεται στη χρήση συσκευής που εκπέμπει μαγνητικό και παλμό λέιζερ. Όταν εκτίθεται σε αυτό, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, ο πόνος εξαφανίζεται και οι αμυντικοί μηχανισμοί του οργανισμού ενεργοποιούνται.
 • βελονισμός- Επίδραση στα βιολογικά ενεργά σημεία του σώματος του ασθενούς, λόγω της οποίας μειώνεται η βαρύτητα του συνδρόμου πόνου και βελτιώνεται η ευεξία του ασθενούς.
 • ηλεκτροφόρηση- η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία οδηγεί σε αύξηση της πληρότητας της διείσδυσης των φαρμάκων. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας, ο πόνος μειώνεται, η στυτική λειτουργία αποκαθίσταται και η ούρηση ομαλοποιείται.
 • ιρουδοθεραπεία- τη χρήση βδέλλων για ιατρικούς σκοπούς. Οι συνεδρίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και εξαλείφουν τη συμφόρηση και τη φλεγμονή.
 • τσιμπήματα μέλισσας- χρήση δηλητηρίου μέλισσας για θεραπευτικούς σκοπούς. Για τη διαδικασία χρησιμοποιούνται μέλισσες, η συνεδρία διεξάγεται από εκπαιδευμένο ειδικό. Ο μηχανισμός δράσης μιας τέτοιας θεραπείας είναι παρόμοιος με τον βελονισμό, αλλά υπάρχει μια πρόσθετη επίδραση του δηλητηρίου της μέλισσας. Χάρη σε αυτόν, η κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται και η φλεγμονή του προστάτη μειώνεται.

Η σύγχρονη ιατρική εξελίσσεται συνεχώς, καθιστώντας δυνατή τη διεξαγωγή φυσικοθεραπείας στο σπίτι.Αυτό βοηθάει ειδικές συσκευές που αντιπροσωπεύονται με τα ακόλουθα ονόματα:

 • Μια συσκευή που έχει θερμική και μαγνητική επίδραση. Χάρη στη συσκευή, το πρήξιμο και η φλεγμονή εξαφανίζονται, η κυκλοφορία του αίματος ομαλοποιείται, ο πόνος μειώνεται και η δυσκοιλιότητα εξαφανίζεται.
 • Μια συσκευή που παράγει ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς. Ως αποτέλεσμα της θεραπείας, η ένταση του συνδρόμου πόνου μειώνεται, η παροχή αίματος στον αδένα αποκαθίσταται και η φλεγμονώδης διαδικασία μειώνεται.
 • Μια συσκευή που εκπέμπει κραδασμούς που εξαλείφουν τα συμπτώματα της προστατίτιδας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς.
 • Μια συσκευή που βοηθά στην εξάλειψη σημαδιών παθολογιών λόγω των κραδασμών που εμφανίζονται κατά τη λειτουργία της συσκευής. Όταν εκτίθεται σε ορισμένες συχνότητες, η αγωγιμότητα των λεμφικών και των αιμοφόρων αγγείων αυξάνεται, προκαλώντας την εξαφάνιση των σπασμών και του πόνου και τη μείωση της φλεγμονής.

Οι συσκευές που παρουσιάζονται χρησιμοποιούνται καθημερινά για 10-20 λεπτά. Η διάρκεια της θεραπείας και ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής καθορίζονται από τον γιατρό.

Μια συσκευή που βελτιώνει την παροχή αίματος στον προστάτη και εξαλείφει τα συμπτώματα της προστατίτιδας

Διατροφή για προστατίτιδα

Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για την ανάκαμψη ακόμα και όταν αναπτύσσεται προστατίτιδα.Η διάρκεια της θεραπείας και η κατάσταση του ασθενούς εξαρτώνται από την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, επομένως πρέπει να επιλέξετε μια δίαιτα υπεύθυνα.

Με την ανάπτυξη της νόσου, συνιστάται να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα προϊόντα στο μενού:

 • άπαχο κρέας: μοσχαρίσιο κρέας, μοσχάρι, γαλοπούλα, κοτόπουλο και κουνέλι.
 • ποικιλίες ψαριών με χαμηλά λιπαρά: ροζ σολομός, σκουμπρί.
 • Δημητριακά από φαγόπυρο ή κεχρί.
 • γλυκά φρούτα και μούρα και ζελέ, πουρές και ζελέ από αυτά·
 • Αφέψημα τριανταφυλλιάς?
 • χυμός βακκίνιων και κράνμπερι.
 • επιτραπέζιο νερό?
 • Πράσινο τσάι;
 • Λαχανικά: μπρόκολο, παντζάρια, μελιτζάνες, σέλινο, κολοκυθάκια, καρότα.
 • Θαλασσινά;
 • Σπόρος κολοκύθας;
 • αυγά ορτυκιών?
 • ζυμωμένο ψημένο γάλα, ξινόγαλα ή κεφίρ.
 • φυτρωμένο σιτέλαιο.

Σημείωση!Ο ασθενής μπορεί να φάει πιάτα στον ατμό, καθώς και μαγειρευτά και βραστά.

Είναι απαραίτητο να αποκλείσετε από τη διατροφή:

 • Σοκολάτα;
 • Καφές;
 • λιπαρά είδη ψαριών: οξύρρυγχος, ιππόγλωσσα, ασημένιος κυπρίνος.
 • ανθρακούχα ποτά;
 • πικάντικα λαχανικά: ραπανάκι, κρεμμύδι.
 • Μαρμελάδα;
 • Καρυκεύματα και σάλτσες: μουστάρδα, κέτσαπ.
 • καπνιστά και τηγανητά τρόφιμα?
 • λιπαρό κρέας: χοιρινό, πάπια και χήνα.
 • Κονσέρβες;
 • εσπεριδοειδή: μανταρίνια, λεμόνια, πορτοκάλια.
 • τουρσί και αλατισμένα προϊόντα.

Προϊόντα για την εξάλειψη της προστατίτιδας - γκαλερί φωτογραφιών

Το σέλινο ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανδρώνΤο πράσινο τσάι είναι ένα υγιεινό ρόφημα για τους άνδρες, πλούσιο σε βιταμίνεςΣυνιστάται η συμπερίληψη του Ryazhenka στη διατροφή κατά την ανάπτυξη της προστατίτιδαςΤα θαλασσινά περιέχουν σημαντικά μέταλλα απαραίτητα για τη γρήγορη εξάλειψη της προστατίτιδαςΜε την προστατίτιδα, ο χυμός βακκίνιων είναι χρήσιμος - μια νόστιμη πηγή βιταμινών

φυσικοθεραπεία

Το μέτριο και σωστά επιλεγμένο φορτίο θα βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης και θα ενισχύσει το σώμα. Επιπλέον, η σωματική δραστηριότητα έχει θετική επίδραση στις μεταβολικές διεργασίες και ακόμη και μειώνει τον βαθμό εκδήλωσης του πόνου.

Με την προστατίτιδα, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ασκήσεις Kegel.Εκτελέστε τα ως εξής:

 1. Φέρτε τους γλουτούς ενώ προσπαθείτε να τραβήξετε τον σφιγκτήρα όσο πιο ψηλά γίνεται.
 2. Χαλαρώστε και μετά επαναλάβετε το στοιχείο.

Το συγκρότημα πραγματοποιείται 3-4 φορές την ημέρα, 10 φορές ανά προσέγγιση. Κάθε 3-4 ημέρες, το φορτίο αυξάνεται κατά 10 επαναλήψεις, αυξάνοντας σταδιακά σε 50.

Για να βελτιώσετε την κυκλοφορία και να μειώσετε το πρήξιμο, μπορείτε να κάνετε μια ποδηλατική άσκηση σε ύπτια θέση:

 1. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια σηκωμένα.
 2. Λυγίστε τα κάτω άκρα στην άρθρωση του γόνατος.
 3. Ξεκινήστε την άσκηση κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα πόδια σας, προσομοιώνοντας το ποδήλατο.

Τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές την ημέρα, η διάρκεια της συνεδρίας είναι 5-10 λεπτά.

Είναι σημαντικό!Δεν συνιστάται η εκτέλεση ασκήσεων με μεγάλα βάρη: πρέσα πάγκου σε πρηνή θέση, άρσεις θανάτου, squats με βάρη.

Το τζόκινγκ έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος.Ως αποτέλεσμα των τάξεων, οι μεταβολικές διεργασίες ομαλοποιούνται, η στασιμότητα μειώνεται και οι επιβλαβείς ουσίες που παρεμβαίνουν στο έργο της ανοσίας αφαιρούνται. Συνιστάται να κάνετε τζόκινγκ το πρωί, 3-5 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά. Όταν το τρέξιμο αντενδείκνυται, το περπάτημα είναι μια ασφαλής εναλλακτική.

Πρόγνωση και επιπλοκές της θεραπείας

Η πρόγνωση της θεραπείας εξαρτάται από τη μορφή της νόσου.Η οξεία προστατίτιδα εξαλείφεται γρήγορα, αλλά μόνο εάν η θεραπεία ξεκίνησε έγκαιρα.Σε προχωρημένες περιπτώσεις, η παθολογία γίνεται χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να επιτευχθεί μακροχρόνια ύφεση, αλλά μόνο εάν ακολουθηθούν οι συστάσεις του γιατρού και παρακολουθείται η κατάσταση του ασθενούς.

Εάν η θεραπεία ξεκινήσει αργά, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές:

 • η στυτική λειτουργία διαταράσσεται και αναπτύσσεται ανικανότητα, η οποία οδηγεί σε επιδείνωση της ποιότητας της σεξουαλικής ζωής.
 • αυξημένος κίνδυνος υπογονιμότητας?
 • αυξάνει την πιθανότητα η μόλυνση να εξαπλωθεί σε γειτονικά όργανα.

πρόληψη

Η βάση για την πρόληψη της προστατίτιδας είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής και η παρακολούθηση της δικής σας ευημερίας.Για την πρόληψη της νόσου είναι απαραίτητο:

 • Αποφύγετε την υποθερμία- αυτό καθιστά το ανοσοποιητικό σύστημα ευάλωτο σε λοιμώξεις.
 • τρώτε σωστά- Η λήψη ευεργετικών ουσιών έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη κατάσταση και η χρήση επιβλαβών προϊόντων οδηγεί σε πολυάριθμα προβλήματα υγείας.
 • αύξηση της φυσικής δραστηριότητας- το σωστά επιλεγμένο φορτίο αποτρέπει το σχηματισμό στασιμότητας και βελτιώνει την παροχή αίματος στα όργανα.
 • πηγαίνετε στο γιατρό εγκαίρως- η έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών, ειδικά παθολογιών του ουρογεννητικού συστήματος, βοηθά στην αποφυγή της ανάπτυξης προστατίτιδας.
 • έλεγχος της σεξουαλικής ζωής- Αποφύγετε τις περιστασιακές σχέσεις και προστατέψτε τον εαυτό σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την εμφάνιση μόλυνσης.

Η προστατίτιδα απαιτεί έγκαιρη παρέμβαση, διαφορετικά οι συνέπειες της παραμέλησης της υγείας του ατόμου θα είναι σοβαρές: ψυχολογική δυσφορία, αυτοαμφιβολία, προβλήματα με την ούρηση και συχνός πόνος στη βουβωνική χώρα. Είναι δυνατό να απαλλαγούμε από την ασθένεια, αλλά για αυτό ο ασθενής πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.