Οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες για την προστατίτιδα

Η προστατίτιδα είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο προστάτης γίνεται φλεγμονή. Η παθολογία μπορεί να εμφανιστεί λόγω του γεγονότος ότι μια λοίμωξη ή ένας ιός διεισδύει στον προστάτη, καθώς και όταν το αίμα λιμνάζει στο όσχεο.

Ανάλογα με τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την ασθένεια, μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο στην κλινική όσο και στο σπίτι. Αυτή η παθολογία μπορεί να εμφανιστεί σε χρόνια ή οξεία μορφή.

Πόνος σε άνδρα με προστατίτιδα

σημάδι

Συνήθως η ασθένεια εκδηλώνεται σε εκπροσώπους μιας ισχυρής κατάστασης από 20 έως 50 ετών. Συχνά αυτό διευκολύνεται από μια ανεπαρκώς ενεργή σεξουαλική ζωή ενός ατόμου. Ο κίνδυνος εκδήλωσης αυτής της παθολογίας υπάρχει και σε άτομα που κάθονται πολύ, καπνίζουν ή επισκέπτονται συχνά σάουνες.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στο γεγονός ότι υπάρχει στασιμότητα της λέμφου, η κυκλοφορία του αίματος στα πυελικά όργανα διαταράσσεται και οι ορμόνες αποτυγχάνουν. Ως αποτέλεσμα, η ανοσία αποδυναμώνεται, γεγονός που διευκολύνει τις λοιμώξεις να εισέλθουν στο σώμα ενός τέτοιου ατόμου.

Χωρίς θεραπεία στο σπίτι ή στην κλινική, η προστατίτιδα μπορεί να γίνει χρόνια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι προάγγελοι της νόσου είναι:

 1. Ενόχληση στο πέος.
 2. Ακούσια απέκκριση ούρων.
 3. πόνος στη βουβωνική χώρα.
 4. πόνος όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα.
 5. Υψηλή θερμοκρασία.
 6. Αδύναμη στύση.

Όταν η ασθένεια γίνει χρόνια, μαζί με τα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω, ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Πώς να απαλλαγείτε γρήγορα και αποτελεσματικά από αυτήν την ασθένεια; Αυτή η ερώτηση ενδιαφέρει πολλούς. Οι γιατροί λένε ότι μπορείτε γρήγορα να απαλλαγείτε από μια τέτοια παθολογία μόνο στα αρχικά στάδια.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα αμέσως και, εάν εμφανιστούν, να ξεκινήσετε γρήγορα τη θεραπεία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να παρατηρήσετε μόνοι σας το σώμα και να πραγματοποιείτε τακτικές εξετάσεις στην κλινική.

Επίσης, μετά τη διάγνωση, η θεραπεία συνταγογραφείται από ειδικό. Μπορείτε να θεραπεύσετε την προστατίτιδα τόσο στο σπίτι όσο και στην κλινική. Εξαρτάται από τη σοβαρότητα της νόσου και την επιθυμία του ασθενούς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την προστατίτιδα στο σπίτι θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες στο σπίτι

Θα πρέπει αμέσως να σημειωθεί ότι η αυτοθεραπεία της προστατίτιδας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο αρχικό στάδιο της εκδήλωσής της. Οι χρόνιες και οξείες ασθένειες πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο στην κλινική.

Κατά τη διάγνωση, ο γιατρός εξετάζει τον ασθενή και συλλέγει εξετάσεις. Λαμβάνονται αίμα και ούρα. Θα εξεταστείτε για την παρουσία ιών στο σώμα. Με βάση τέτοιες δοκιμές, ο ίδιος ο γιατρός ανακαλύπτει τα χαρακτηριστικά της παθολογίας. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα, μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα και άλλες διαδικασίες. Εάν η μορφή της νόσου είναι σοβαρή, τότε η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.

Η αποτελεσματική θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι είναι δυνατή μόνο εάν η ασθένεια δεν έχει ξεκινήσει. Είναι δυνατόν να θεραπεύσετε την προστατίτιδα στο σπίτι με τη βοήθεια μιας λαϊκής συνταγής που θα ανακουφίσει από την ταλαιπωρία, θα δώσει στο σώμα δύναμη να αντισταθεί στους ιούς και να βελτιώσει τη γενική ευημερία.

Κατά τη θεραπεία αυτής της παθολογίας στο σπίτι, πρέπει να γίνεται μασάζ, να χρησιμοποιούνται λαϊκές συνταγές, σωματικές ασκήσεις και συσκευές για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι.

Βότανα και μπαχαρικά για προστατίτιδα

Η θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι περιλαμβάνει επίσης καθημερινή λήψη χυμών. Μπορεί να είναι χυμοί από διάφορα λαχανικά και φρούτα. Συνιστάται η χρήση τους σε συνδυασμό με φάρμακα που συνταγογραφούνται από γιατρό.

Πώς να απαλλαγείτε από την προστατίτιδα στο σπίτι;

Ακολουθούν οι κύριες μέθοδοι θεραπείας που βασίζονται σε λαϊκές συνταγές. Για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του προστάτη, πρέπει να τηρείτε αυστηρά τις συστάσεις των ειδικών.

σπόρος κολοκύθας

Έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Η ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου προϊόντος είναι ότι περιέχει πολύ ψευδάργυρο, τον οποίο χρειάζεται ο οργανισμός ενός άνδρα σε καθημερινή βάση. Απαιτείται για τη διατήρηση της υγείας.

Για θεραπεία, συνιστάται η χρήση αποξηραμένων σπόρων αντί για τηγανητούς. Πρέπει να καθαριστούν και να καταναλωθούν. Για μια κανονική πορεία θεραπείας, χρειάζεται περίπου ένα κιλό σπόρων. Η διάρκεια μιας τέτοιας πορείας είναι μέχρι να εξαντληθούν οι σπόροι. Με την ετήσια διέλευση του μαθήματος μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος εκδήλωσης παθολογίας.

Πρέπει να τρώτε περίπου 30 σπόρους την ημέρα. Πρέπει να μασηθούν. Μπορείτε επίσης να τα στρίψετε σε μηχανή κρέατος και να τα καταναλώσετε. Καλό είναι να τα τρώτε πριν από τα γεύματα, μισή ώρα πριν.

μοσχάρι

Αυτό το φυτό βοηθά στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Πώς να θεραπεύσετε την προστατίτιδα με αψιθιά; Είναι καλύτερα να παρασκευάζετε αφεψήματα και αφεψήματα από αυτό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε εκατό γραμμάρια φυτού και να το αλέσετε. Στη συνέχεια βράζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ένα αφέψημα χρησιμοποιείται συνήθως για κλύσματα ή πλύσεις. Μπορείτε επίσης να πιείτε το ρόφημα.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 7 ημέρες. Μία φορά την ημέρα πρέπει να παίρνετε 100 γραμμάρια αφέψημα και να τους δίνετε κλύσματα πριν τον ύπνο.

Επειδή η αψιθιά μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα στο σώμα του καθενός, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν τη χρήση. Επίσης, δεν πρέπει να καπνίζετε ή να πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση άλλων ασθενειών στο σώμα.

χυμούς

Ο προστάτης αντιμετωπίζεται επίσης με τη βοήθεια χυμών. Εάν συνδυάζονται με τη χρήση φαρμάκων, τότε αυτό δίνει θετικά αποτελέσματα. Καλό είναι να πίνετε χυμό από λαχανικά. Θα πρέπει να πίνετε περίπου 500 γραμμάρια ημερησίως. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε χυμούς από καρότα, αγγούρια ή σπαράγγια.

Οι χυμοί πρέπει να παρασκευάζονται από φρέσκα προϊόντα και να μην αγοράζονται. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10 ημέρες.

προϊόντα μέλισσας

Οι ασθενείς με προστάτη αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά κεριού για αυτό. Εισάγονται στον πρωκτό.

μασάζ

Για την πρόληψη είναι απαραίτητο να κάνετε μασάζ στον προστάτη. Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς. Επίσης, ένα μασάζ για προστατίτιδα στο σπίτι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ασθένεια οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή το μασάζ για προστατίτιδα στο σπίτι βελτιώνει τη ροή του αίματος στα όργανα της πυέλου.

Το μασάζ πραγματοποιείται μέσω του περίνεου ή του ορθού. Ο αδένας μπορεί να φτάσει μέσω του πρωκτού. Το μασάζ γίνεται με κυκλικές κινήσεις. Συνήθως, μια τέτοια διαδικασία πρέπει να εκτελείται από ειδικούς, καθώς ακατάλληλες ενέργειες μπορεί να βλάψουν τον προστάτη.

Για θεραπεία στο σπίτι, μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτή τη διαδικασία σε έναν φίλο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ειδικές συσκευές για αυτό. Όλα διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα, και ως εκ τούτου μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο για τον εαυτό σας. Συσκευές για τη θεραπεία της προστατίτιδας εισάγονται στον πρωκτό.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ μέσω του περίνεου. Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλέστερη από την προηγούμενη. Μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνοι σας. Για να εκτελέσετε μια τέτοια διαδικασία, μπορείτε να προσαρμόσετε συνηθισμένα αντικείμενα, για παράδειγμα, μια μπάλα τένις.

Πρέπει να κάνετε 3-4 διαδικασίες την ημέρα. Η διάρκεια πρέπει να είναι κατά μέσο όρο 4-5 λεπτά.

Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι το μασάζ πρέπει να εγκαταλειφθεί στην οξεία μορφή της νόσου, με κακοήθη βλάβη στα όργανα, καθώς και με την παρουσία λίθων.

συσκευές

Σήμερα υπάρχουν ειδικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του προστάτη. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με διαφορετικές αρχές. Η κύρια δουλειά τους είναι να διεγείρουν τον αδένα.

Οι συσκευές είναι:

 1. Μαγνητικός.
 2. ζωηρός.
 3. Λέιζερ.

δραστηριότητα

Το τακτικό στρες στο σώμα και η άσκηση σας επιτρέπουν να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα, καθώς και να αντιμετωπίζετε την προστατίτιδα. Οι χρεώσεις μπορούν να γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα. Πρέπει επίσης να βρίσκεστε έξω όλη την ώρα.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε ειδικά μαθήματα γυμναστικής. Αλλά μπορείτε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις στο σπίτι. Όλα είναι εύκολα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια. Τέτοιες ασκήσεις θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.

Πεζοπορία για προστατίτιδα

πρόληψη

Πρέπει να πραγματοποιείται στο σπίτι τόσο για τη θεραπεία όσο και για την πρόληψη της εκδήλωσης της παθολογίας. Είναι σημαντικό να ληφθούν τέτοια μέτρα ώστε η ασθένεια να μην γίνει χρόνια.

Επίσης, τα προληπτικά μέτρα μπορεί να είναι διαφορετικά και εξαρτώνται από την αιτία της εκδήλωσης της παθολογίας. Αν μιλάμε για φλεγμονή, τότε αξίζει να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας με τη βοήθεια φαρμάκων. Εάν το πρόβλημα μείνει στάσιμο, τότε όλες οι προσπάθειες πρέπει να κατευθύνονται στην εξάλειψη ενός τέτοιου σφάλματος.

Πρόληψη σημαίνει:

 1. Ακολουθήστε έναν ενεργό τρόπο ζωής.
 2. Ισορροπημένη διατροφή.
 3. Φυσιολογικό βάρος.
 4. τακτικό σεξ.
 5. κάνοντας μασάζ.
 6. θεραπεία φλεγμονής.
 7. Αθλητισμός.

Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση της υγείας. Στις πρώτες εκδηλώσεις αρνητικών συμπτωμάτων, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με την κλινική και να πραγματοποιήσετε μια εξέταση εκεί.